eigen energie. minder afhankelijk.

Of je nu een thuisbatterij oplaadt met zonne-energie of met netstroom op basis van dynamische tarieven, je maakt je minder netafhankelijk en investeert in lagere energiekosten

Vraag hier je offerte

Thuisbatterij?

Een thuisbatterij wordt klassiek aangeboden als een oplossing voor het opslaan van overtollige zonne-energie die je 's avonds gebruikt om pieken af te vlakken of je minder afhankelijk te maken van netstroom. 

Wij willen het anders aanpakken door systemen aan te bieden die je thuisbatterij ook in de winter goedkoop kunnen laden wanneer de zon minder of niets opbrengt. Het rendement van je batterij zal stijgen, de kosten zullen dalen en de terugverdientijd neemt af. Hoe? Lees verder. 

Dynamische sturing

Een thuisbatterij wordt aangestuurd door metingen die aangeven wanneer er productie of verhoogde consumptie is. Wanneer we die echter koppelen aan een externe sturing, kunnen we veel meer, zeker in combinatie met een digitale meter. 

We zijn een partnership met Lifepowr aangegaan om hun Flexio-toepassing te gebruiken om thuisbatterijen slim aan te sturen. Met een digitale meter en een contract met dynamische tarieven, kan Flexio de batterij ook opladen wanneer de netstromen op de Belpex-beurs laag zijn. Overdag, wanneer de netstroom duurder is, ontlaad je dan de batterij. Meer nog, je kan op die momenten zelfs die stroom verkopen, maar dan aan een hogere prijs. 

beeld (c) Lifepowr


Thuisbatterij 5 kWh of 10 kWh?

De keuze voor een thuisbatterij laten we dus niet langer afhangen van de zonnepanelen, maar van consumptie en de omgang met energie in de woning.

We bieden verschillende merken aan die door Flexio kunnen worden aangestuurd. De prijzen gaan gelijk op, Het is dus vooral een kwestie van smaak. 

Meer informatie of een offerte voor deze oplossing? 

Meld je hier aan.