The Art of e-

Je burgers klaarstomen voor de energietransitie, wegwijs maken in elektrische mobiliteit én stevige tips om slim met energie om te gaan en te besparen? 

Tim Briers organiseert een roadshow langs heel wat gemeenten die bovenstaande als een rasechte verhalenverteller op een luchtige en toegankelijke manier weet te brengen aan een divers publiek. Mis deze gelegenheid zeker niet en teken gauw in.

Tim Briers

Tim rijdt al tien jaar elektrisch en heeft zijn strepen in de EV-industrie verdiend door met zijn bedrijf Watt's Next bidirectioneel laden in België mogelijk te maken. Als tech nerd heeft hij zich verdiept in nieuwe technologieën zoals elektrisch rijden, heeft hij zich gewapend met feiten en wil hij de technologie inzetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Anders omgaan met energie krijgt daarbij een belangrijke rol. 

Transitie naar e-

De energietransitie is volop bezig en zorgt voor zenuwachtigheid bij burgers. Logisch ook, want elke nieuwe technologie doet vasthouden aan wat was. We staan er eerst weigerachtig tegenover, vaak ook uit onwetendheid, maar omarmen het uiteindelijk wel nadat we de voordelen ervan inzien. Dat was zo bij de overgang van paard naar auto, van vaste lijn naar gsm, van gsm naar smartphone. Tijdens de roadshow van Tim Briers wordt de aanwezige meegezogen in de tijd en maakt ie kennis met 150 jaar geschiedenis, worden vooroordelen ontkracht, belichten we de razendsnelle ontwikkelingen en kijken we naar energie thuis. Hoe bespaar je energie, hoe spreid je energie en gaan we nog elektriciteit hebben tegen 2030? Je komt het allemaal op een luchtige en feitelijke manier te weten.

Van toen tot nu

We duiken in de geschiedenis om het heden te begrijpen. Van de eerste batterijen van Edison, over de mestcrisis begin 20ste eeuw tot Musk en vandaag.

Feiten zonder vooroordelen

Er circuleert redelijk wat foute informatie over elektrisch rijden en energie. Tim ontkracht ze door de echte feiten, cijfers en kennis voor te leggen.

man holding incandescent bulb

Besparen met eenvoud

Energie besparen kan makkelijk en meteen. Tim geeft tips & tricks om meteen stroom te besparen, met of zonder zon, met of zonder EV.

Blik op morgen

Waar gaan we naartoe met elektriciteit en elektrisch rijden? De wagen als batterij? Kerncentrales erbij? Of wat kunnen we verwachten? Krijg een unieke kijk op 2030.

right arrow sign on wall
PDF leaflet roadshow
Splits e-mailadressen met een komma.