Offerte. 

Wil je een offerte voor een laadpaal, thuisbatterij, 
energiebeheersysteem of een combinatie van deze drie?

Scroll even verder, vul het formulier in en je offerte komt zo snel mogelijk je richting uit!

Wens je meteen een afspraak te maken voor een overleg online of in onze winkel, ga dan naar onze afspraken-pagina.


Let's Go!


Netaansluiting

Om een correct laadpunt voor te stellen, dienen we je netaansluiting en vermogen van de woning te kennen. Dat kan je eigenlijk zeer makkelijk achterhalen. Ga naar je analoge of digitale meter en kijk naar de zekering die zich doorgaans rechtsonder de meter bevindt. Op de zekering zal je in het vet en zwart bijvoorbeeld C32 of 32A zien staan. Dat is het amperage waarop je woning is afgezekerd.

Om te weten of je 1 fase hebt, 3 fasen zonder neuter of 3 fasen mét neuter, zijn er symbolen die het weggeven. Die kan je ook makkelijk terugvinden zoals het voorbeeld hiernaast. Vind je het niet meteen? Geen nood. Neem hoe dan ook een foto van de zekering en van de meter en we bekijken het. Indien nog steeds onduidelijk, nemen wij contact op met de netbeheerder.


Plaats in de zekeringkast

Kunnen we de componenten van het laadpunt in de bestaande kast zetten of dienen we een extra kastje te plaatsen? Ga naar de hoofdkast, open ze en neem een duidelijke foto. Neem ook een breedbeeldfoto zodat we de omgeving van de kast kunnen zien.

Je mag ook foto's nemen van andere kasten in de buurt. Als daarin nog plaats is, komen die zeker ook in aanmerking. Wel belangrijk dat je dan zeker die breedbeeldfoto neemt (op gsm: 0,5 x).

Zonnepanelen?

Heb je zonnepanelen? Neem dan ook een foto van de zekering van die installatie. Die is in je kast aangeduid als PV of 'zonnepanelen' door de installateur. We kunnen dan zien of de panelen teruggeven op 1 fase of 3 fasen, wat belangrijk is voor het laden met zonne-energie. Indien de zekering zich op een heel andere locatie dan de hoofdkast bevindt, dien je dat ook aan te geven, want dan dienen we rekening te houden met een andere configuratie (bij bv. Smappee).

Traject

Onze standaardinstallatie bevat een traject van 10 meter in opbouw met 1 muurdoorboring. Voor de meeste installaties volstaat dat. Het is echter altijd belangrijk om een idee van dat traject te hebben. Kunnen we in opbouw plaatsen of moeten we graven? Welke muren dienen we te doorboren? Moeten we langs een kelder of verluchtingsschacht? Plaatsen we tegen de gevel of in de garage? Of op een paal? Indien je enkele foto's van het traject neemt, kunnen we makkelijk inschatten of het effectief een standaardinstallatie is of we extra zaken dienen te voorzien. Daar mag je gerust ook enkele foto's van nemen. 

Voor installaties met graafwerken of op een paal, maken we doorgaans een afspraak voor plaatsbezoek. Ook voor lange trajecten. 


Check de komende dagen zeker je SPAM- of reclamefolder want onze mails belanden daar al eens. 
Vul hier het adres van de installatie in.
Gelieve deze lay-out te gebruiken om dit veld in te vullen: 0759501189.
Opgelet, de keuze die je maakt heeft te maken met btw-plichtigheid die voor sommige ondernemingen kan afwijken (denk aan medische beroepen). Het is echter belangrijk dat je het juiste btw-stelsel kiest. Wijzigingen die we aan facturen achteraf dienen uit te voeren, kunnen onderworpen zijn aan een administratieve kost.

Hieronder worden verschillende meer technische vragen gesteld die ons een zicht geven op jouw thuissituatie en die ons helpen een correcte offerte daarvoor op te stellen.


Smappee Infinity:
Smappee Infinity is een modulaire totaaloplossing die zorgt voor extra energie- efficiëntie dankzij een gedetailleerd realtime-inzicht in je energieverbruik met niet één, maar drie methodes voor elektriciteitssubmeting. Voeg daar nog zonne-energie, gas en water aan toe en je hebt in één oogopslag een volledig overzicht van al je energiestromen. Smappee Infinity kun je makkelijk installeren en integreren met IoT- diensten.
 De Output-module kan ook worden gebruikt als een controlesignaal voor slimme toestellen. Bovendien kun je IoT-applicaties van derden integreren via de Smappee App. Stel als laatste regels in om slimme toestellen te verbinden en controleren met de Smappee Automations en je autolaadsessies te plannen met de Smappee App.


 LifePowr / FlexiO:
Slimme aansturing van je batterij en laadpaal met FlexiO. Optimaal gebruik van zonne- energie. Eenvoudig te installeren en compatibel met courante omvormers en laadpalen.

FlexiO houdt rekening met weersvoorspellingen, dynamische tarieven, jouw verbruikspatroon, de degradatie van je batterij, etc. Waardoor het altijd op zoek gaat naar de meest optimale en rendabele optie voor jouw situatie.



OPGELET 1)
Momenteel zijn er nog geen bidirectionele laadpalen te bestellen. Wel hebben reeds verschillende fabrikanten bevestigd eraan te werken of zelfs hun bidirectioneel laadpunt aangekondigd . Deze hebben we hieronder opgenomen.

We kunnen je hiervoor dus nog geen offertes opmaken, maar je gegevens voor interesse in bidirectioneel laden zitten zo wel in ons CRM-systeem. Zo kunnen we contact opnemen zodra we zelf meer informatie krijgen.

OPGELET 2)
Er zijn 2 mogelijkheden als het op bidirectionele laadstations aankomt. Volgens de laatste informatie die wij hebben kunnen vinden, levert dat volgende opsomming op:

  • de wagen levert gelijkstroom (DC) aan het laadstation: dit geld oa voor alle wagens van de VW-groep op het MEB platform: VW ID.4/5, VW ID Buzz, Audi Q4 eTron, Skoda Enyac. En daarnaast: Kia EV9, Volvo EX90, Polestar 3.
  • de wagen levert wisselstroom (AC) aan het laadstation: dit geldt oa voor volgende wagens: Fisker Ocan, Tesla, Kia EV9, Polestar 3, Volvo EX90, Renault's Mégane, Scénic, 5 e-Tech modeljaar 2024. De nieuwe Peugeot e-3008 2024, zal V2L ondersteunen (is het STLA platform van Stellantis, V2H/G is nog niet bekend).

OPGELET 3)
Er is momenteel nog geen zekerheid of alle onderstaande fabrikanten van bidirectionele laadstations, deze ook voor de Belgische markt zullen laten homologeren en beschikbaar stellen.

Meer informatie over bidirectioneel laden op onze speciale pagina.

Klik op de naam van de fabrikant om onze specifieke informatiepagina's te bekijken.
SmappeeZaptecEasee, Tesla, Ecotap, Evonity

Je kan nadien dan een contract afsluiten met een provider voor de automatische terugbetaling. De uitleg volgt nog. 
Indien je P1 poort reeds in gebruik is, zorgen we in de offerte voor een P1-splitter zodat er meerdere toestellen op aangesloten kunnen worden.



 

Hieronder kan je makkelijk bekijken hoe je zelf de netaansluiting kan achterhalen. 



 

Hieronder kan je makkelijk bekijken hoe je zelf de stroomsterkte kan achterhalen. 



 



Opgelet: Batterijen op een hybride omvormer worden door een laadsysteem beschouwd als productie. De wagen zal de batterij leegtrekken, tenzij je schema's instelt.



Opgelet: thuisbatterijen worden door de meeste laadpunten als zonneproductie beschouwd. Bijgevolg zal de wagen bij het laden de batterij leegtrekken. Sommige laadpunten, waaronder Smappee, kunnen dat voorkomen bij hybride omvormers.






Noteer hier:

- Extra informatie indien nodig. 
- Eventuele vragen die je reeds hebt.
- Of bijvoorbeeld wanneer er klinkers opgebroken moeten worden e.d..

 Om een offerte op maat te kunnen opstellen, vragen we volgende foto's te uploaden:
  • Foto meterkast (close-up van zekering onder de meter)
  • Duidelijke foto van de zekeringkast zodat we kunnen zien of er nog voldoende plaats is
  • Foto’s van het te volgen traject van de zekeringskast tot waar het laadpunt moet komen
  • Foto van de locatie waar het laadpunt komt
  • Foto van de omvormer (indien van toepassing)
  • Foto van de digitale meter (indien van toepassing)
  • Een schema / foto met aanduiding van het te volgen traject

Indien het op dit moment niet mogelijk is om foto's door te sturen,
kan je gerust verder naar het einde van het formulier 
en dan vragen we deze later nog even op.