Smappee Infinity. Controle over je energie.

Vraag hier je offerte

Energie-uitdagingen aangaan

In tijden van digitale meters, het vermijden van injectie in het net, piektarieven en stijgende energieprijzen, kijken we uit naar oplossingen. Oplossingen die enerzijds een antwoord bieden op hoe we optimaal onze eigen energie kunnen consumeren en anderzijds hoe we enigszins controle kunnen behouden op de prijs. Smappee biedt bij uitstek een antwoord en is daarenboven ook klaar voor de toekomst. Bovenop de gekende laadpunten biedt Smappee een totaaloplossing - Infinity - aan om zonne-energie of energie met dynamische tarieven te sturen naar apparaten. Meer zelfs, smart grid ready-toestellen kunnen volledig aangestuurd worden met Infinity.

Infinity & beyond

Smappee Infinity is een alleskunner wat energiemeting betreft. Door met CT-klemmen te werken, kunnen de modules de spanning van de woning en aangesloten toestellen uitmeten. Door die spanning constant te monitoren, maak je op die manier dynamisch laden (loadbalancing) ook mogelijk zonder dat er een zekering springt wegens overspanning. Het systeem treedt op als een soort van waakhond van je zekeringkast. Het is bovendien zo ontworpen dat zonnepanelen er een centrale rol in kunnen spelen en hun energie netjes kunnen spreiden of zelfs sturen (denk aan een elektrische auto). Pieken afvlakken, een actueel onderwerp in 2023, zal dankzij Infinity veel vlotter gaan. Via een interface die cloud-based is, heb je steeds netjes een overzicht van je consumptie en injectie. Die gegevens heb je trouwens ook mooi in een app op je tablet of smartphone. 

Geniale kast

Het hart van Infinity is Smappee Genius, een module die de energie op een slimme manier kan sturen. Genius kan in combinatie met Smappee Switch toestellen in- of uitschakelen in functie van de zon of de prijs van energie op dat moment.

Heb je een smart grid ready-warmtepomp of -wasmachine? Dan kan Smappee met een Output-module rechtstreeks communiceren met je toestel. Schijnt de zon en heb je overschotten? Dan zal Smappee bijvoorbeeld je buffervat aan een iets hogere temperatuur verwarmen.

Wil je meer vernemen over Infinity? 

Maak een afspraak in onze winkel of vraag meteen een offerte aan.