offerte laadpaal thuis/kantoor

We vuren enkele vragen op je af over je woning of kantoor/bedrijfsgebouw. Geen nood, we tonen met beeldmateriaal wat we bedoelen. Bekijk daarom aandachtig de tips die we hieronder geven, alvorens het formulier in te vullen of foto's te uploaden.

Enkele tips voor het formulier

Netaansluiting

Om een correct laadpunt voor te stellen, dienen we je netaansluiting en vermogen van de woning te kennen. Dat kan je eigenlijk zeer makkelijk achterhalen. Ga naar je analoge of digitale meter en kijk naar de zekering die zich doorgaans rechtsonder de meter bevindt. Op de zekering zal je in het vet en zwart bijvoorbeeld C32 of 32A zien staan. Dat is het amperage waarop je woning is afgezekerd.

Om te weten of je 1 fase hebt, 3 fasen zonder neuter of 3 fasen mét neuter, zijn er symbolen die het weggeven. Die kan je ook makkelijk terugvinden zoals het voorbeeld hiernaast. Vind je het niet meteen? Geen nood. Neem hoe dan ook een foto van de zekering en van de meter en we bekijken het. Indien nog steeds onduidelijk, nemen wij contact op met de netbeheerder.


Plaats in de zekeringkast

Kunnen we de componenten van het laadpunt in de bestaande kast zetten of dienen we een extra kastje te plaatsen? Ga naar de hoofdkast, open ze en neem een duidelijke foto. Neem ook een breedbeeldfoto zodat we de omgeving van de kast kunnen zien.

Je mag ook foto's nemen van andere kasten in de buurt. Als daarin nog plaats is, komen die zeker ook in aanmerking. Wel belangrijk dat je dan zeker die breedbeeldfoto neemt (op gsm: 0,5 x).

Zonnepanelen?

Heb je zonnepanelen? Neem dan ook een foto van de zekering van die installatie. Die is in je kast aangeduid als PV of 'zonnepanelen' door de installateur. We kunnen dan zien of de panelen teruggeven op 1 fase of 3 fasen, wat belangrijk is voor het laden met zonne-energie. Indien de zekering zich op een heel andere locatie dan de hoofdkast bevindt, dien je dat ook aan te geven, want dan dienen we rekening te houden met een andere configuratie (bij bv. Smappee).

Traject

Onze standaardinstallatie bevat een traject van 10 meter in opbouw met 1 muurdoorboring. Voor de meeste installaties volstaat dat. Het is echter altijd belangrijk om een idee van dat traject te hebben. Kunnen we in opbouw plaatsen of moeten we graven? Welke muren dienen we te doorboren? Moeten we langs een kelder of verluchtingsschacht? Plaatsen we tegen de gevel of in de garage? Of op een paal? Indien je enkele foto's van het traject neemt, kunnen we makkelijk inschatten of het effectief een standaardinstallatie is of we extra zaken dienen te voorzien. Daar mag je gerust ook enkele foto's van nemen. 

Voor installaties met graafwerken of op een paal, maken we doorgaans een afspraak voor plaatsbezoek. Ook voor lange trajecten. 

Offerteaanvraag

Upload foto's

Nu je het formulier hebt ingediend, dien je enkel nog je foto's te uploaden (volgens bovenstaande richtlijnen). Dat kan via je smartphone, door de qr-code te scannen en vervolgens je naam ook op te geven. Of je gebruikt onderstaande link:

Foto's uploaden