Flexio. 

energie.

slim gestuurd.

Slimme aansturing van je batterij en laadpaal met FlexiO. Optimaal gebruik van zonne-energie. Eenvoudig te installeren en compatibel met courante omvormers en laadpalen

Ik heb interesse.

Flexio?

Bij de nakende lancering van het capaciteitstarief en de energiecrisis van 2022, kregen we wel vaker de vraag hoe de thuisbatterij pieken zou kunnen afvlakken en de energieprijs enigszins zou kunnen afromen. 

Er zijn diverse spelers op de markt die met een slimme sturing en dynamische tarieven al heel wat kunnen besparen, maar Flexio gaat toch echt wel een stapje verder door met alle mogelijke parameters rekening te houden. Denk aan het weer (en niet alleen de zon, maar ook wind), anticipatie op de schommelende energieprijzen gekoppeld aan de Belpex-voorspelling, monitoren en aansturen laadpunt, net balanceren (en er iets aan verdienen), enz.

We zijn fan en hebben onze eerste pilot in de zomer van 2023 geplaatst. Voortaan zullen we dit standaard aanbieden bij thuisbatterijen, maar ook als optie bij laadpunten en omvormers met open API.

Haal meer uit je energietarief

Door over te stappen naar een dynamisch energiecontract kan FlexiO maximaal inspelen op de verschillende uurprijzen doorheen de dag. 

FlexiO zal ervoor kiezen om stroom van het net af te nemen wanneer deze het goedkoopst is en stroom te injecteren wanneer deze het duurst is. Dit gebeurt volledig automatisch zonder dat jij er iets voor hoeft te doen en leidt tot een besparing op je energiefactuur.

Capaciteitstarief als partner

FlexiO houdt rekening met jouw maandelijks piekverbruik. 

FlexiO kan er voor kiezen om deze piek niet te verhogen door middel van slim laden of het gebruik van de batterij.

Anderzijds kan FlexiO er ook voor kiezen om de maandelijkse piek net wel te verhogen, als de extra kosten niet opwegen tegen de voordelen die dit met zich meebrengt. Bijvoorbeeld, wanneer er veel stroom beschikbaar is tegen voordelige prijzen om je elektrische auto op te laden.

Dat gebeurt volledig automatisch zonder dat jij er iets voor hoeft te doen en leidt tot een besparing op je energiefactuur.

Extra opbrengsten netbalancering


Het elektriciteitsnet moet steeds in balans zijn: dat wil zeggen dat vraag en aanbod van elektriciteit altijd gelijk moet zijn. 

Met de toename aan hernieuwbare energie wordt deze uitdaging steeds groter. Tegelijkertijd laat technologische ontwikkeling het toe dat stuurbare grootverbruikers en batterijen hier massaal kunnen aan bijdragen.

Door jouw afname of injectie van elektriciteit op het net aan te passen als er een onbalans is, help jij mee het net te balanceren. Dit gebeurt volledig automatisch, zonder dat jij er iets hoeft voor te doen én samen met de andere gebruikers van de FlexiO Community. Hierdoor kan je extra opbrengsten realiseren. 

LIFEPOWR wil via het sturen van consumptie en injectie maximaal bijdragen aan het mogelijk maken van een klimaatneutraal energiesysteem. Daarom wordt LIFEPOWR ook enkel vergoed vanuit de extra opbrengsten die gerealiseerd worden.