Watt's Next

Blader door onze selectie e-boeken en persartikels


Scroll verder

Slim omgaan met energie


Tim sprak op een lezing over slim omgaan met energie in samenwerking met Zuidtrant. Je kan zijn presentatie hiernaast lezen (geef het tijd om te laden of vernieuw de pagina), of via deze link (Prezi).

Vind in deze presentatie tips over het aanpakken van sluimerverbruik, hoe je slim kan verwarmen en zo gas of stookolie kan besparen, slim kan verlichten, energie kan monitoren en op een slimme manier kan omgaan met een laadpunt.

Bidirectioneel


We krijgen wel wat vragen over bidirectioneel laden. Wat is het, wat doet het en waarom zou het voor mij interessant kunnen zijn?

We bundelen onze kennis om je wegwijs te maken in hoe een elektrische wagen kan dienen als thuisbatterij. Welke technologie heb je daarbij nodig? Gaat dat een impact hebben op mijn batterij?

Je vragen worden in dit e-boek beantwoord.


Kan je het niet lezen? Je kan hier de pdf raadplegen of download het meteen in Apple Books.

Vooroordelen over EV's ontkracht


Van zodra er op sociale media iets verschijnt over elektrische mobiliteit, mag je er prat op gaan dat er een batterij aan commentaren volgt. Heel vaak ook negatief. Men is snel met het opwerpen van tegenargumenten, maar we merken dat ze vaak op foutieve of slecht onderbouwde informatie zijn gebaseerd. Net zoals Watt's Next kan je het echter niet laten om goedgefundeerde argumenten tegen te werpen, maar is het soms zoeken. Geen nood, we hebben aan je gedacht. We hebben enkele steeds wederkerende zaken gebundeld en prompt van een tegenargumentatie voorzien.


Put er gerust inspiratie uit.

Kan je het niet laden? Bekijk het dan hier.

Maak kennis met Smappee


We starten een reeks waarin we maandelijks een laadpunt in de kijker zetten. We starten met Smappee. Ontdek waarom we fan zijn van hun energiebeheer, het slim integreren van zonne-energie, het optimaal sturen van het laadpunt. Een alleskunner in een stevige behuizing en knappe geïntegreerde intelligentie.

Maak kennis met Wallbox


Wallbox is als Spaans merk aan een steile opmars bezig in Europa. De eenvoud, het strakke design en de geïntegreerde slimme features spreken heel wat mensen aan. Voeg daar nog een scherpe prijs, loadbalancing en Eco-Smart aan toe en je weet dat dit in Belgische context (digitale meter, capaciteitstarief, afvlakken pieken) een schot in de roos is. Lees er alles over in ons e-boek.

In de krant


De pers heeft in november 2021 uitgebreid aandacht besteed aan bidirectioneel laden. Het interview met Tim kan je daarin ook terugvinden. 


Kan je het artikel niet

laden? Je kan het hier ook lezen.

In de krant


Krijg je je laadkabel niet uit de paal getrokken? Geen paniek, we hebben enkele tips klaar. Sommigen liggen voor de hand, anderen kunnen een uitdaging zijn.


Kan je het artikel niet laden? Je kan het hier ook lezen.


Volg ons

Copyright © Alle rechten voorbehouden


BE0759501189


Algemene voorwaarden